RESULTATEN SEIZOEN 1963/1964 WEST II Klasse 2B

 

In het seizoen WEST II 2e klasse waren de Drechtsteden clubs goed vertegenwoordigd. Maar liefst met 4 clubs uit Dordrecht: EBOH,EMMA,FLUKS EN ODS. 

vv Papendrecht, vv Zwijndrecht en vv Sliedrecht als vertegenwoordigder van hun gemeenten maakten veel derby's mogelijk. Fluks en Zwijndrecht kenden een goede start, Papendrecht een mindere maar sloot sloot snel aan. Het kampioenschap werd vooral een strijd tussen, Fluks, Papendrecht en Zwijndrecht. Het bleek een spannende competitie. Papendrecht werd kampioen op 2e Pinksterdag 18 mei 1964 in de beslissingswedstrijd tegen Fluks, waar Papendrecht met 1-3 wist te winnen, met twee goals van Cees Versteeg en eentje van Bertus Ooijen.

De spelers die het mogelijk maakten waren :

Cor Hardam, Piet Markesteijn, Cees Versteeg, Bertus Ooijen, Joop Herwig, Cees v.d. Stelt, Dick van Gils, Cor Terlouw, Barend Bezemer, Jack van Pelt en Cor Versteeg.

Veel bekende namen voor de regio. Joop Herwig werd zelfs voor een aantal jaren trainer bij vv Zwijndrecht. Zelf trainde ik 2 jaar onder hem en vond het een geweldige coach. Zijn opvolger was Gijs Doolaard, onze wel bekende  blufferige en sfeer makende Rotterdammer.

vv Zwijndrecht speelde wisselvallig en verloor teveel wedstrijden van de mindere Goden in deze competitie. Waarschijnlijk mede door afwezigheid  van spelbepalende spelers. Sjors Boudewijn als 18-arige maakte dat seizoen zijn debuut als invaller en werd de gedroomde opvolger van Arie Stal. Veel verslagen uit deze competitie zijn te vinden onder de prachtige bijdrage van > INZENDERS >> JAN VAN RIJS. 

 

 

De eindstand seizoen 1963-1964

Tijdens het seizoen 1963/1964 kwamen tijdens het ophalen van de statistieken ook ondervemelde artikelen boven water.  In streng gereformeerde of Christelijke gemeenten, waar Zwijndrecht dus ook bijhoorde, was voetbal op zondag uit den boze. De oudjes onder ons weten het allemaal. Voor 1965 werd het voetbalspel gespeeld buiten de Gemeentegrenzen van Zwijndrecht. Eigenlijk te minderwaardig voor woorden, dat dat toen kon. Het seizoen 1964/1965 ging vv Zwijndrecht domicilie houden op de BovenNoord. Uiteindelijk werd het Sportpark Bakestein in 1968 gerealiseerd en kreeg het zondagvoetbal zodoende toch een plekje.