SEIZOEN 1975/1976

 

In de onder geplaatste verslagen zijn opvallende namen terug te vinden. Wat te denken van Hans Galjé. Speelde in de jeugd van De Hollandsche Leeuw (DHL)  en kwam op 17-of 18 jarige leeftijd in het 1e. Zijn talent viel al gauw op en vertrok na dit seizoen naar ADO, waarna Ajax hem in 1980 overnam.  Kwam vanaf 1986 daarna weer voor meerdere clubs in Belgie uit. Heeft vanaf 1976 t/m 1993 als doelman in het betaalde voetbal dus een lange carrière gekend.

Andere namen zijn : Gerrit de Hoog, kwam uit voor EBOH en Groote Lindt, was zwager van Leo Smit. Doelman Rien Fluit kwam van DEH, als beoogd opvolger Anne Smit. Ad Verhoeven kwam over van Pelikaan en Gerard Bergers van Leonidas (Club recentelijk opgeheven) Tim Kievits, Freek Bakker en Wim Scheers kwamen uit eigen jeugd.

Rien Fluit was een goede keeper en voor 6 seizoenen een blijvertje, Gerrit de Hoog, Ad Verhoeven en Gerard Bergers haakten om uiteenlopende redenen na 1 of 2 seizoenen weer af. Freek Bakker ging naar RIOS, Tim Kievits vertrok wegens studie naar elders en Wim Scheers kwam nog een paar jaar voor het 3e uit. 

De naam Snijders komt ook voor bij een gemaakte goal. Dat moet doelman Gerard Snijders dan geweest zijn.

Gerard Bergers was best een goede spits, maar ondervond concurrentie van Gerrit Hollander. Preveleerde studie en ambitie boven de sport. Studeerde in die tijd aan de Erasmus Universiteit en behaalde de titel drs Bedrijfseconomie en RA Postdoctoraal Accountancy.  Heeft een indrukwekkende en  een geslaagde carrière in het zakenleven achter de rug.